BLOG

Ne légy elefánt!

befektetés elefant fizetés munka szerencse Nov 14, 2021

Egy felmérés szerint az emberek több mint 80 százaléka nem szereti azt a munkát, aminek végzésével a kenyerét keresi. Sokan azt mondják: szerencsés az aki, azt csinálja, amit szeret.

Hadd kérdezzem meg, valójában, ha mindenki utálja amit csinál, akkor miért csinálja? Megszokásból, mert ezt dobta a gép, ezt tanultuk az iskolában: "legyen egy állásod és fizesd az adókat"? Vagy csupán azért dolgoznak, mert ha holnap nem mennének be dolgozni nem lenne miből megélniük? Hát igen, a muszáj az nagy úr...

"Ha hajlandó vagy többet tenni, mint amennyiért fizetnek, akkor végül azért fizetnek, hogy többet tegyél, mint amennyit teszel." – Ismeretlen

Mennyire vagy bátor? Van merszed változtatni a jelenlegi helyzeteden, vagy olyan vagy mint az elefánt a cirkuszban? Habár nincs már póráz rajta, már meg sem próbál lépéseket tenni annak érdekében, hogy megalapozza a saját jövőjét. Amíg felcseperedett, annyira beleégett az idegpályáiba az, hogy nem tud elmenni a póznától, ahova ki volt kötve akkoriban. Sajnos az oktatási rendszer nem tanít meg arra hogyan bánj a pénzzel, és aki nem tanulja meg, annak nem adatik meg az a lehetőség, hogy a pénz dolgozzon helyette.

Félreértés ne essék, nem csak a 20 évesekre gondolok! Sok olyan családot látok jelenleg is, ahol nem mernek lépéseket tenni. Elefántok. A család csak éldegél. 

Úgy gondolom, minden embernek van legalább egy kiemelkedő lehetősége az életben. Amikor a lehetőség bekopogtat az ajtónkon soha sem láthatjuk előre, hogy ő az valójában. De egy dolgot elárulok neked: ha ezt a bejegyzést olvasod, egy kattintásnyira vagy az életedet megváltoztatni tudó befektetéstől.

Az elmúlt egy évben a bátrak szépen gyarapodtak, a családokban olyan változások mentek végbe, amiket mindenki megirigyelhet. Hadd írjak le párat ezek közül:

Az egyik család női tagja nyugdíj előtt 10 évvel a pénzügyi bevételeik exponenciális változása miatt saját magát nyugdíjazta. Letette a munkát és jelenleg párjával igazi boldogságban élnek, megtehetik hogy utaznak, mivel a gyermekek már kirepültek, rendszeresen síelnek kedvük szerint.

Egy Angliában élő 40-es éveikben járó pár férfi tagja 7 év gyermekgondozási munka után felmondott a munkahelyén, mivel 1,5 év befektetés után a havi jövedelmét több, mint kétszeresére emelte a korábbi béréhez képest. Mindezt passzívan, így életében először engedhette meg magának azt, hogy több hónapra otthagyja Angliát, mivel már nem kell munkába rohannia minden nap.

Itt van a saját példám is, hiszen egy év alatt annyira megváltozott az életem, hogy a legtöbb ember már sárgul az irígységtől: ezt a blogbejegyzést Tahitin írom, a vitorlás yachtomon, amin jelenleg élek. Lassan elindulok megkerülni a Földet, amíg te a munkahelyedre mész nap mint nap és próbálsz elegendő bevételt szerezni a megélhetésedhez. Ne légy elefánt!

Mindezt én azért tehetem meg, mert nem vagyok elefánt. Éltem a kiemelkedő lehetőséggel, nem ültem fel saját múltbéli korlátozó megyőződéseimnek. Cselekedtem. Úgy döntöttem, hogy privát kezelt alapokba fektetek be, és megtérült. Nyugodt szívvel ajánlom, családoknak, fiataloknak és idősebbeknek, olyan embereknek, akik még nem adták fel az álmaikat. Azokat az álmokat, hogy többek legyenek azáltal, hogy a pénzüket dolgoztatják és a pénzt felhasználva megkönnyítsék saját és családjuk életét.

Itt nézheted meg a részleteket