#2 Fél perc tőzsde -Mi az a devizapár?

Mi az a devizapár?


A devizapár két különböző deviza árajánlata, az egyik valuta értékét a másikhoz képest jegyzik. A devizapár első felsorolt ​​pénznemét alap devizának, a második pénznemet idézet devizának nevezik.

A devizapárok összehasonlítják az egyik pénznem értékét a másikkal - az alap pénznemet (vagy az elsőt) a második vagy az idézet pénznemével szemben. Jelzi, hogy az árajánlat pénznemének mekkora összege szükséges az alap pénznem egy egységének megvásárlásához. A pénznemeket egy ISO pénznemkód vagy hárombetűs ábécé kód azonosítja, amelyhez a nemzetközi piacon társulnak. Tehát az amerikai dollár esetében az ISO kód USD lenne.

Összefoglalva:
A devizapár az árfolyam ára két különböző devizapiacon forgalmazott deviza esetében.

Amikor devizapárra adnak megbízást, akkor az első felsorolt ​​valutát vagy alapvalutát vásárolják meg, míg a második felsorolt ​​valutát párban vagy jegyzési devizában adják el.

Az EUR/USD devizapárt a világ leglikvidább devizapárjának tartják. Az USD/JPY a világ második legnépszerűbb devizapárja.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.