Hogyan keress meg 1 millió USD-t 6 év alatt? Egyszerűbb, mint hinnéd...

 

A cikk sokak számára polgárpukkasztás lehet, pedig nem az, a következőkben bemutatandó megoldás sok családnak megoldaná a hosszútávú pénzügyi gondjait. Sajnos a pénzügyi intelligenciát tudatosan próbálják alacsony szinten tartani az egész világon. Az államnak nem feltétlenül az a célja, hogy te és családod jól éljen, inkább csak az, hogy egy jól fizető fejőstehén váljon belőled. 

 

Félreértés ne essék! Az itt bemutatott módszer teljesen legális, mindenki számára megvalósítható, aki rendelkezik 15000 USD befektetendő összeggel. Viszont akinek jelenleg még nincs meg a 15000 USD befektetendő összege, az se adja fel az olvasást, mert megmutatom, hogyan tudod te is megvalósítani a befektetési célt és elérni az egymillió amerikai dollárt.

 

Ahhoz, hogy pontosan értsd a metódust, nézzük meg mennyi pénzt jelent a mai napon az 1.000.000 USD. 2021.11.13.-án, a Magyar Nemzeti Bank valuta árfolyamát alapul véve, egész pontosan egymillió amerikai dollár jelenleg 311.820.000 Ft-nak felel meg.

Éreztetem kicsit másként ezt az összeget a jobb megértés miatt.

 

  •  A háztartások egy főre jutó éves nettó jövedelme, 2019-es adatok szerint 1 615 503 forint volt, tehát egy négy fős család esetén évi 6,462,012 Ft. Az egymillió amerikai dollár egy négy fős család 48,25 évnyi teljes jövedelmének felel meg.  Egy fél élet... Gondolkozz el rajta!
  •  A Magyarországon mindenki számára elérhető amerikai dollár alapok hozamai 5 éves periódusban is csak 4-5% hozamot hoznak, ami nevetségesen alacsony. Indulástól számolva sem érik el a 30%-ot. Ez a vicc kategóriájába tartozik, arra jó, hogy elmondhatjuk, kezdtünk valamit a pénzünkkel.

 

Egy 4 fős család évi megtakarítása a KSH adatai szerint nettó 775 441 Ft, azaz 2486 amerikai dollár. A 15000 USD összegyűjtéséhez 6 évre van szüksége a családnak, abban az esetben ha nem használ semmilyen befektetési formát csak félre rakja a pénzt. Újabb hat év kell ahhoz, hogy meglegyen az egymillió dollár, azaz ebben az esetben 12 évre van szükség. Ez is megoldható, de nézzük meg a további lehetőségeket.

12 év nem beláthatatlanul nagy időtáv, gondoljunk csak bele. Sokan 20 éves életbiztosításokban próbálnak szerencsét. (Fizeted a biztosítást 20 évig, esetleg még inflációt követve növeled is minden évben a befizetéseket, majd örülsz, ha annyi pénzt kapsz vissza a biztosítótól 20 év után, amennyit befizettél, nem beszélve az első három évnyi befizetésről, amivel a költségeket fizeted. Nagy üzlet, csak nem neked!) Sokan lakáshitelt vesznek fel 20-25 évre. Miért? Mert ezt látják mindenkitől, és mert nem ismernek más lehetőségeket.

Eddig nem ismertek! 

 

Nézzük meg hogyan és mennyi idő alatt lesz egy négy fős családnak 1.000.000 amerikai dollár megtakarítása Magyarországon exkluzívan kezelt privát alapok felhasználásával.

 

Induljunk ki a KSH adataiból és nézzük meg a részleteket. A 4 fős család összesen csak 2486 amerikai dollár megtakarítással rendelkezik. Ez az éves megtakarítása 775 441 Ft. Egyszeri befizetéssel a család 2400 USD-t fektet be egy privát alapba. A privát alap átlagosan nettó 7,4%-os hozamot termel 5 hetes periódusonként, befektetés arányosan. A hozamokat 100 USD-ként lehet újra visszaforgatni az alapba, azaz amint az 5 heti nyereség meghaladja a 100 amerikai dollárt, azt újra be lehet csatolni, ezzel is növelve az összeget. A táblázatban látható, hogy a család 27 periódus után jut el az ideális 15000 amerikai dollár tőkéhez: 27*5 hét, azaz 135 hét alatt, ami 2,5 év. 

Ezek után további hat évig forgatva megteremti magának az egymillió dollárt, azaz összesen 8,5 év alatt lesz milliomos amerikai dollárban.

Miért ideális a 15000 amerikai dollár kezdőtőke?

Azért, mert a 15000 dollár már 1000 USD nyereséget termel minden öt hétben, amit visszaforgatunk az alapba, így tudjuk maximalizálni a kamatos kamat adta lehetőséget, hogy a pénzünk dolgozzon helyettünk.

Amint láthatjuk, a 4 fős család egyszeri egy éves megtakarítását használja arra, hogy megteremtse az egymillió dollárt, a többi évben szabadon bármire felhasználhatja az évenkénti megtakarítását.

Az a befektető, aki rendelkezik 15000 amerikai dollárral, egyszeri befektetéssel, a hozamok visszaforgatásával 6 év alatt ugyancsak meg tudja termelni magának az egymillió dollárt minden probléma nélkül.

 

A mai világban a bankok és a köztudatból megmaradt hiedelmek riogatják a befektetőket, százszor kiemelve mind a kockázati tényezőket, mind a csalások és átverések túlmisztifikált világát. A tisztánlátás utat mutat mindig. 

Aki fejlődni szeretne annak át kell lépni a köztudatban forgó "józan ész" világából a szokatlan ész (uncommon sense) világába, olyan dolgokat kell alkalmaznia, amit egy átlagember nem alkalmaz.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg is a vitorlás yachtomon élek éppen Tahitin. Ezzel a módszerrel  már megteremtettem a jólétet magamnak és az elkövetkező 4-5 évben szépen körbevitorlázom a Földet, mire befejezem az utam, már több millió dollárral leszek gazdagabb... Ha én meg tudom csinálni, akkor te is meg tudod csinálni.

Addig is ha felkeltettem az érdeklődésed, a bemutató oldalon regisztráció után megtekintheted kicsit részletesebben ezt az egyedülálló lehetőséget.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.