Pénzügyi IQ és a pénzügyi EQ kapcsolata

A pénzügyi intelligenciát meg lehet szerezni iskolákban de valójában a pénzhez kapcsolodó érzelmi intelligencia az ami nagymértékben befolyásolja financiális helyzetét egész életén át.

Ha megvizsgálja a pénzügyi világ nagyobb eseményeit, legnagyobb hibáit könnyen rájöhet, hogy a hibákat elkövető emberek mindegyike magasan kvalifikált volt. Azaz pénzügyi intelligenciájuk megvolt a jó döntéshez. De pénzügyi érzelmi intelligenciájuk nem volt elfogadható szinten. A döntéshozatalkor tele voltak félelemmel, haragal, frusztrációval ez által idióta hibákat követtek el, mivel érzelmileg nem álltak stabil alapokon. 

Pénzel kapcsolatosan érzelmi intelligencia az EQ a legtöbb embernél már gyermek korban nagyon sérül, a szülői nevelésből kifolyólag. Nincs elég pénz, vagy pazarolják a pénzt. Ezért a szülők mérgesek, veszekednek a pénz miatt. Sok esetben ez is közrejátszik a szülők válásában. Testvérek vesznek össze a pénz miatt, rokonság nem beszél egymással a pénz miatt. Ezek a pénzhez köthető drámák akadályoznak minket a pénzteremtésben. Mindezek álltal traumatizálodnak a pénzel kapcsolatos érzelmeink.

Amikor pénzügyi döntéseket kell meghozni akár a leg kisebbet is, - mint például elmenjünk-e egy étterembe vagy vegyünk pár kisebb dolgot. Esetleg kicsit nagyobb dolgokban kell döntenünk vegyünk egy autót vagy egy új házat - azt fogja érezni, hogy fél hiszen ön nem követhet el hibát. Ugyan ez játszódik le akkor is amikor egy új projektbe kezd, vagy új vállalkozást indít, befektet. Mivel ezek a döntések a pénzel kapcsolatosak ezért a legtöbb ember fél. Mert azt gondolja ha a követi amit a szíve diktál a pénz nem fogja követni. Ezért inkább lemond róla és beleragad egy munkába amit lehet, hogy nem is szeret.

Ha végiggondolja amit eddig írtam akkor láthatja hogy az emberek miként szenvednek a pénzel kapcsolatban. Amíg szenved a pénzel kapcsolatban addig a pénzteremtési folyamata olyan mint a jég. Fagyott, rideg és nehezen kezelhető.

Amint megoldja ezeket a tényezőket az életédben meg fogja látni, hogy a folyamatok változni fognak körülötte. A jég vizzé válik és folyóként vesz körbe meggyorsítja útját céljai felé. Magasabb szinten pedig a pénz elpárolog, olyan lesz mint a levegő. Észre sem veszi, hogy belélegzi mert annyira természetes. A pénz mindenhol ott van. El tudja érni azt az állapotot is amikor már nem kell aggodnia a pénz miatt mert mindig a rendelkezésére áll egész élete végéig.

Minden ember számára fontos, hogy újra gondolja és újra építse a pénzel kapcsolatos meggyöződéseit, és érzelmi kapcsolatait a pénzel.

Vessen egy pillantást az alábbi grafikonra, amely a különböző PÉNZÜGYI IQ-EQ archetípusokat ábrázolja, és nézze meg, Ön melyikbe illik bele:

Az egyes kategóriák jelentése:

# 1 Alacsony Pénzügyi IQ – Alacsony Pénzügyi EQ

Az ebbe a kategóriába tartozó emberek tele vannak pénzstresszel, és hasonlóak az állandó szűkös állapothoz, és látszólag semmi jele nincs a felfelé irányuló mobilitásnak.

A privát alapokba fektetők sokan már a tudat magasabb szintjén működnek, így befektetőként valószínűleg nem ebbe a kategóriába tartozik.

 

# 2 Magas Pénzügyi IQ -Alacsony Pénzügyi EQ

 Az emberek túlnyomó többsége ebbe a kategóriába tartozik. Lehet, hogy ismeri a pénz mechanikáját, de a pénz gondolata még mindig hordoz némi érzelmi poggyászt.

Nos, vannak különböző al-archetípusok, amelyekre érdemes odafigyelni. Olyan al-archetípusok, mint a készletfelhalmozó, a költekező, a kényszeres pénzkereső és  a kényszeres megtakarító, hogy csak néhányat említsünk. Mindezeknek köze van azokhoz a pénzes sebekhez, amelyeket a tudatalattija tart.

 

# 3 Alacsony Pénzügyi IQ –Magas Pénzügyi EQ

Az ebbe a kategóriába tartozó emberek általában nem szenvednek pénztől... De nem mindig kezelik jól vagyonukat. Érdekes módon, ha ebben a kategóriában találja magát, sokkal könnyebb a következő és utolsó kategóriába jutni…

 

# 4 Magas Pénzügyi IQ – Magas Pénzügyi EQ

 Itt meg kell találnia az ideális egyensúlyt a vagyon kezelése és növelése között…

És hogyan élvezheti mindazt, amit a pénze tehet az életminőségéért. A pénzzel kapcsolatos stressz már nem létezik a valóságodban. Mert megérted, hogy a bőséges univerzumnak van egy része, amely mindig a hátad mögött áll – és ez a pénz akkor áramlik majd, amikor szükséged van rá.

Ez egy gyönyörű, békés állapot. Ajánlom mindenkinek.

 

Mentális változtatás nélkül nem lesz képes elérni a boldog pénzbőség állapotát. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.