AUKCIÓ

MINT BEFEKTETÉS

Video Poster Image

Professzionális aukciós szolgáltatások 

A világszerte működő, közvetlenül a forrásból származó hálózatok segítségével felkutatjuk és bemutatjuk ügyfeleink számára az alulértékelt eszközök megszerzésének finanszírozására szolgáló lehetőségeket. Cserébe minden sikeres árverés után a nyereség egy részét ügyfeleinknek juttatjuk.

 

BEVEZETÉS...

EGYÜTTMŰKÖDŐ
AUKCIÓS PROGRAM

KÓSTOLJON BELE AZ ÁRVERÉS VILÁGÁBA

Az Együttműködő árverési programban Ön anélkül élvezheti az árverések izgalmát, hogy hatalmas pénzösszegeket vagy vagyontárgyakat adna ki.

Minden megszerzett eszköz hozamának maximalizálása és a lehetőségek vadonatúj dimenziójának biztosítása a lakossági befektetők számára a legjobb, bajba jutott és alulértékelt eszközök megszerzésével a világ minden tájáról, és azok árverésre bocsátásával az igényes gyűjtők kész hálózatának.

Ha részt vesz az Együttműködő aukciós programban, a cég intézi Ön helyett az összes teendőt, az alulértékelt eszközök beszerzésétől kezdve a hozam maximalizálásán át az aukció lebonyolításáig. Az árverés után osztalékot kap befektetései után, ilyen egyszerű!

BEFEKTET #1

Társ befektetőként részt vesz a nagy értékű tárgy megvásárlásában.

BESZERZÉS #2

A cég végrehajta a nagy értékű tárgy beszerzését és az eladó kifizetését.

AUKCIÓ #3

Minden két hétben megszervezésre kerül az értékesítési esemény.

VÁSÁRLÁS #4

A vásárló kifizeti a vagyontárgyat az aukciós ház részére.

TŐKE+NYERESÉG #5

A társbefektetők megkapják a tőkét és a profitot, az elárverezett értéktárgy után.

ÓRÁK, ÉKSZEREK

A befektetésre ajánlott, majd  árverésre kerülő előválogatott nagyértékű, luxusórák és gyémánt ékszerek minden két hétben kerülnek árverés alá. A tárgyak értéke 50.000 US$- 1 millió US$ között mozog.

 

Stabilan termelik a hozamot a luxusórák

 

A sztármárkák legkeresettebb modelljei több százezres, akár milliós áron forognak – és ezt sok ember meglepetésére nem forintban kell érteni.

Egy svájci óra a többség számára elsősorban státusszimbólum – kivételes alkalmak emlékei. A sztármárkák legkeresettebb modelljei több százezres, akár milliós áron forognak – és ezt sok ember meglepetésére nem forintban kell érteni. Ráadásul a másodpiacukon igazán impozáns hozamok érthetők el. Lehet, hogy befektetésként is figyelemre méltók lehetnek ezek impozáns kronométerek?

Mielőtt a kérdésre válaszolnék, fontosnak tartom leszögezni, hogy jelen cikkben csupán az órák másodlagos piaci árait vizsgálom, nem a kiskereskedelmi – azaz bolti – árhoz képest elérhető profitot. Teszem ezt főként azért, mert a cikkben említésre kerülő márkák modelljeire (például egy Rolex Submarinerre vagy Daytonara) sokszor akár éveket is várni kell, ha meg szeretnénk vásárolni.

Ez a fő oka annak is, hogy ezeknek az óráknak hatalmas és nagyon aktív másodlagos piaca alakult ki, ahol a szűkös kínálat és az óriási kereslet hatására akár a kiskereskedelmi ár többszörösén is foroghatnak ezek a modellek.

A WatchCharts össze is állított egy másodpiaci indexet, amely a tranzakciók értéke alapján a tíz legnépszerűbb luxusóramárka hatvan modelljének átlagos piaci árát követi amerikai dollárban. Az index 2021 elejétől 2022 márciusáig nagyon erős emelkedést mutatott, majd egy hasonlóan gyors zuhanás kezdődött, amely még most is tart. Mindezzel együtt 2023 júliusára kicsivel 30 ezer dollár fölé ért az index, amely 2021 januárjától nézve körülbelül 5 ezer dolláros növekedésnek és hozzávetőleg 7 százalékos évesített hozamnak felel meg.

Persze márkánként jelentősek az eltérések. A tíz legnagyobb forgalmú márkánál a másodpiacon elérhető évesített hozam átlagosan 8 százalék volt. Ezek több mint felénél azonban az átlaghozam nulla és 5 százalék közé esett, csupán három márka ért el 10 százalék fölötti átlagos hozamot a WatchCharts által követett időszakban.

A legkeresettebb Rolex biztosan a legjobbak között van, gondolnánk. Tévednénk: a gyártó az elmúlt öt évben csupán 9 százalékos évesített hozamot ért el. De akkor vajon mely márkáknak sikerült kiemelkedően teljesíteni?

Talán nem meglepő, de ezek a svájci óragyártás koronaékszerei, a Szentháromságként emlegetett csoport tagjai: a Patek Philippe, az Audemars Piguet és a Vacheron Constantin. A WatchChartson adatai alapján a legtöbbet a Patek Philippe óráin lehetett nyerni, több mint 21 százalékos évesített hozamot. Az Audemars Piguet óráin az átlaghozam több mint 19, a Vacheron Constantin-modelleken pedig 15 százalék volt.

A számokhoz érdemes hozzáfűzni, hogy a WatchChartson indexe – akár egy tőzsdeindex – több különböző modell ármozgását követi. Szó sincs tehát arról, hogy egy márka minden modelljének az ára garantáltan ennyivel emelkedett. Ez az adat csupán egy jó megközelítő értéket ad az átlagos drágulásról.

Mindegyik márkának van továbbá egy kiemelt modellcsaládja, amelyre a legmagasabb a kereslet a piacon, és ezek lesznek a legnagyobb eséllyel jó befektetések is. Ez a Rolexnél a Daytona, a Patek Philippe-nél a Nautilus, az Audemars Piguet-nél a Royal Oak, a Vacheron Constantinnál pedig az Overseas.

A WatchAnalytics (egy másik, a luxusórák másodlagos piacát követő oldal) az elmúlt három évben legjobb hozamot elérő modellekről állított össze listát. Ezen az első öt hely mindegyikén egy Audemars Piguet Royal Oak állt, 190 és 220 százalék közötti hozamot produkálva, ami évesített hozamként több mint 40 százalékot jelent mindegyik modellnél.

A fentiek alapján kevés kétség marad azt illetően, hogy befektetésként is érdekesek lehetnek a svájci órák. Az is világosan látszik azonban, hogy milyen fontos az alapos kutatás a konkrét modell kiválasztása előtt – erre van szükség ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érhessük el a befektetésünkkel. Akkor is, ha az egy luxusóra.

A cikk eredetileg a HOLDBLOG-on, a HOLD Alapkezelő Zrt. gazdasági-tőkepiaci blogján került publikálásra.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését kérem vegye fel velem a kapcsolatot.